В ОП вирішують, що ж їм важливіше – Татаров і його забаганки чи існування держави, – Жернаков

Михайло Жернаков
громадський активіст, голова правління фундації De JURE, юрист

(FB)

Є зараз один спосіб протидіяти будь-яким спробам дискредитувати Україну – терміново призначити голову Спеціальної антикорупційної прокуратури.

Сьогодні долю конкурсу [на голову САП] вирішують троє суддів Шостого апеляційного адмінсуду – Федотов, Коротких і Сорочко.
Вони переглядають рішення судді ОАСК Огурцова, якого судить Антикорсуд у справі “плівок Вовка”, про фактичне скасування конкурсу. Нагадаю, рішення базується на неіснуючій нормі закону.

І якщо вам здається, що тут усе просто, то я вас розчарую. Достатньо подивитися на склад апеляційного суду.

Наприклад, Ігор Федотов досі імовірно є громадянином Росії. Принаймні, точно був громадянином, військовослужбовцем та суддею військового суду (!) РФ. Доказів того, що він вийшов з громадянства Росії, немає.

Родина Федотова за чотири роки придбала майна на 12 млн грн при задекларованому доході близько 2,9 млн грн.

А Євген Сорочко був головуючим суддею, який відмовився відкривати декларації військових прокурорів, що були незаконно засекречені колишнім Головним військовим прокурором Анатолієм Матіосом і також володіє купою майна незрозумілого походження.

Можете уявити наскільки “незалежними” є ці судді і хто і де насправді приймає рішення, яке буде підписане їхніми прізвищами.

Нам це зрозуміло. В ЄС це зрозуміло. І в США це теж зрозуміло.

Це речі, від яких прямо залежать зараз поставки нам зброї і наша європейська перспектива. А відтак – наше виживання і наше майбутнє.

І сьогодні один із тих днів, коли в ОП вирішують, що ж їм важливіше – Татаров і його забаганки чи існування держави.

P.S. Завтра також виповнюється 15 місяців, як у Раді лежить “невідкладний” президентський законопроєкт щодо ліквідації абсолютно російського ОАСК, який намагався у день повномасштабного вторгнення РФ повернути в крісло президента Януковича.

Читайте також:
Зеленський відповів на петицію щодо звільнення Татарова


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна