У Маріуполі росіяни почали ексгумацію першого масового поховання. ВІДЕО

У тимчасово захопленому російськими військами Маріуполі самопроголошена “влада” розпочала ексгумацію першого масового поховання місцевих мешканців у районі кладовища Некрополь.

Про це у вівторок, 12 липня, повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

“Маріуполь. Сьогодні окупаційна влада розпочала ексгумацію першого масового поховання в районі кладовища Некрополь. Там, де було поховано людей з ідентифікацією нашою владою та нашими медиками”, – написав Андрющенко у своєму телеграм-каналі.

За його словами, ексгумацію проводить слідчий комітет, і, якщо присутні близькі та рідні, то їм обіцяють окрему могилу на Старо-Кримському кладовищі. Однак, це можливо лише після “знущання в моргу на “Метро” та в черзі за труною”.

Але, зазначив радник мера, тих, в кого близьких немає або вони не присутні – “прямий шлях в братську могилу, без ідентифікації, без окремої могили, без натяку на людяність”.

Андрющенко оприлюднив відео з місця події:

Читайте також:
У Маріуполі під час розмінування меткомбінату підірвалися троє російських саперів, – радник мера

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна