“Планові роботи”: Німеччина перестала отримувати газ по “Північному потоку”

На російському газопроводі “Північний потік” розпочалися планові роботи, тому постачання газу до Німеччини через нього повністю зупинилося. Попередньо – на 10 днів.

Про це в понеділок, 11 липня, інформує видання Der Tagesspiegel.

Згідно з даними на сайті оператора, з 6 години ранку газ перестав надходити. Роботи мають тривати десять днів, до 21 липня, на рівні обладнання та програмного забезпечення.

Однак в урядових структурах Німеччини побоюються, що планові технічні роботи можуть перетворитись на “безперервне техобслуговування з політичних мотивів”.

Раніше Німеччина запустила другий етап екстреного газового плану на тлі скорочення поставок із Росії – наступної сходинкою плану є державне регулювання споживання газу. Цьому передувало суттєве скорочення прокачки “Газпромом” газу до ЄС. Так, “Північним потоком” прямує лише 40% газової потужності труби.

Одночасно з цим РФ вже відключила низку країн від газу через відмову платити за блакитне паливо в рублях. Серед них – Польща та Болгарія/

Читайте також:
Дуда закликав демонтувати газопровід “Північний потік-2”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна