Білорусь передала під контроль Росії аеродром “Зябрівка”

Білорусь передала аеродром “Зябрівка” під повний контроль Російської Федерації. Зараз там тривають заходи щодо облаштування російської військової бази.

Про це в четвер, 7 липня, повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Збройних сил України Олексій Громов, передає “Інтерфакс-Україна”.

“На території аеродрому перебувають ракетний дивізіон оперативно-тактичного ракетного комплексу “Іскандер-М” та дивізіон С-400 “Тріумф” ЗС РФ”, – сказав Громов на брифінгу.

Крім того, в рамках анонсованої передачі Росією оперативно-тактичного ракетного комплексу “Іскандер” у ЗС Республіки Білорусь проводяться підготовчі заходи щодо прийому певного озброєння.

“Так, у пункті постійної дислокації 465 ракетної бригади на південний схід від Мінська розпочато будівництво ангарів для цих комплексів. Протягом наступного місяця сплановано відрядження військовослужбовців ЗС Республіки Білорусь на навчання до військово-космічної академії імені Можайського РФ”, – додав Олексій Громов.

Читайте також:
У генштабі Білорусі пригрозили Польщі ударами по її інфраструктурі

Білоруси тракторами зруйнували меморіал бійцям Армії Крайової у Гродненській області

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна