Авіаудари по Україні з Білорусі з побажаннями “доброго ранку”: опубліковано аудіозапис переговорів пілотів РФ. ВІДЕО

У мережі опублікували запис розмов пілотів винищувачів і бомбардувальників ВКС РФ, які брали участь у масованому обстрілі України із території Білорусі 25 червня. Тоді окупанти випустили близько 50 ракет.

Про це в вівторок, 28 червня, інформує моніторингова група “Беларускі Гаюн”.

“Завдяки перехопленню переговорів нам вдалося відтворити на відео хронологію ракетного обстрілу України починаючи з 03:45 25 червня 2022 року, а також визначити точки зльоту та райони запусків ракет”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в ударах були задіяні бомбардувальники Ту-22М3, які вилітали з російського військового аеродрому “Шайковка”, розташованого в Калузькій області та винищувачі Су-34, а також Су-35, що вилітали з військового летовища “Сеща” (Брянська область РФ).

“Удари по території Львівської, Житомирської та Київської областей України завдавали ракетами Х-32 та Х-59МК”, – йдеться в повідомленні.

Відео показує на схемі, як російські бомбардувальники парами й поодинці входять у повітряний простір Білорусі, випускають ракети по території України і повертаються назад.

У цей час вони незворушно перемовляються в радіоефірі, бажаючи один одному “доброго ранку”, доповідаючи про висоту ешелону, кількість випущених ракет, кути ударів тощо та дякуючи насамкінець за якісну роботу.

Раніше речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат зазначав, що бомбардувальники Ту-22М3 мають на основному озброєнні “надзвичайно руйнівні ракети із бойовою частину близько 900 кілограмів. Але вона є й неточною, це старий зразок озброєння”.

Читайте також:
Росія вимагає від Білорусі активної участі у війні проти України, – ГУР

InformNapalm ідентифікував військову частину льотчиків РФ, які, ймовірно, завдали удару по Кременчуку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна