InformNapalm ідентифікував військову частину льотчиків РФ, які, ймовірно, завдали удару по Кременчуку

Після того, як російська авіація атакувала ракетами торговий центр у Кременчуку та спричинила десятки загиблих серед цивільних, вдалося встановити росіян, які можуть причетними до цього воєнного злочину.

Відповідну інформацію 27 червня оприлюднила розвідувальна спільнота InformNapalm.

“Воєнні злочинці, які атакували Кременчук, служать у 52-му гвардійському важкому бомбардувальному авіаційному полку військової частини 33310, що базується в Калузькій області, в населеному пункті Шайковка. На озброєнні полку стоять саме Ту-22М3, які атакували Україну ракетами Х-22″, – йдеться в повідомленні.

На відео, що раніше публікували російські ЗМІ, видно окупантів, які можуть бути причетними до атаки на місто Кременчук. Ступінь їхньої вини треба довести.

“Всі діючі пілоти російської авіації, які здійснювали, здійснюють, або будуть здійснювати бойові вильоти (особливо ті, що знаходяться у складі екіпажів Ту-22М3) мають бути або притягнуті до трибуналу або ліквідовані”, – додають у розвідувальній спільноті.

На російських відео видно, що у 2019 році командиром 52-го авіаполку був полковник Вадим Белослюдцев, та він загинув у 2021 році. На його місце призначили полковника Олега Тимошина.

Згідно з інформацією за 2019 рік, командиром авіаційного загону військової частини 33310 був майор Олексій Сергійович Іваненко.

Як інформувала “Новинарня“, вдень 27 червня російські війська завдали ракетного удару по ТРЦ “Амстор” у Кременчуці Полтавської області, де перебували близько тисячі людей. Торговий центр зайнявся, пожежа охопила понад 10 тис. кв. метрів.
За повідомленням Повітряних сил ЗСУ, росіяни вразили цивільний об’єкт у Кременчуці ракетами Х-22 низької точності, випущеними з дальніх бомбардувальників Ту-22М3. Літаки злетіли з аеродрому Шайковка, а пуски здійснювались з Курської області.

Читайте також:
Путін ще раз показав глибину жорстокості та варварства, – Джонсон про ракетний удар по Кременчуку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна