Удар по Києву був завданий стратегічними бомбардувальниками РФ з регіону Каспійського моря, – Ігнат

Ракетний удар по Києву вранці 26 червня був завданий зі стратегічних бомбардувальників, які перебували в регіоні Каспійського моря.

Як передає “Новинарня“, про це в ефірі національного телемарафону повідомив речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Він розповів, що Росія застосувала стратегічні бомбардувальники Ту-95 і Ту-160 з регіону Каспійського моря. “Вони злітають з району Астрахані“, – зазначив речник КПС.

За його словами, на озброєнні у цих літаків є ракети Х-101, які можуть летіти на відстань до 5500 км.

“Таких ракет сьогодні було випущено від 4 до 6. Наша ППО спрацювала, частина ракет була збита. Є фотопідтвердження однієї, інші уламки зараз шукають”, – сказав Ігнат.

Він зауважив, що окупанти вже не вперше уражають ракетними ударами цивільні об’єкти, як було в цей день у Києві, хоча “можливо, ціляться в інші об’єкти, критичної інфраструктури”.

“Часто навіть такі високоточні ракети, як Х-101, яка є однією з найдорожчих ракет на озброєнні російської армії, влучають так, що гинуть мирні мешканці”, – констатував представник Повітряних сил.

Він також розповів, що напередодні, 25 червня, ракетний обстріл з території Білорусі вчинили дальні бомбардувальники Ту-22М3.

Основна ракета на їхньому озброєнні – Х-22. Раніше такі літаки “працювали” з території Росії та з акваторії Чорного моря, а 25 червня вони вперше завдали удару з повітряного простору Білорусі.

“Х-22 – це надзвичайно руйнівна ракета, яка має бойову частину близько 900 кілограмів. Але вона є й неточною, це старий зразок озброєння”, – зазначив Ігнат.

Читайте також:
Ракетна атака по Києву: влучили в багатоповерхівку, є постраждалі. ФОТО, ВІДЕО

ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 123 – 26.06.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна