Друга російська ракета в Кременчуку влучила в завод, на якому в часи СРСР виготовляли військову техніку. ФОТО

Одна із двох ракет, які російські окупанти випустили по Кременчуку, влучила на територію заводу “Кредмаш”.

Про це повідомив голова наглядової ради установи Микола Данилейко, передає Суспільне в вівторок, 28 червня.

“Через влучання російської ракети частково поруйнована інфраструктура “Кременчуцького заводу дорожніх машин (“Кредмаш”)”. Це приватна установа. Серед працівників поранених немає”, – йдеться в повідомленні.

Розбита, зокрема, будівля, а на території заводу лишилася вирва від вибуху.

Данилейко наголосив, що з 1989 року завод не випускав військову техніку та запчастин.

Як інформувала “Новинарня“, вдень 27 червня російські війська завдали ракетного удару по ТРЦ “Амстор” у Кременчуці Полтавської області, де перебували близько тисячі людей. Торговий центр зайнявся, пожежа охопила понад 10 тис. кв. метрів.
За повідомленням Повітряних сил ЗСУ, росіяни вразили цивільний об’єкт у Кременчуці ракетами Х-22 низької точності, випущеними з дальніх бомбардувальників Ту-22М3. Літаки злетіли з аеродрому Шайковка, а пуски здійснювались з Курської області.

Довідково

“Кременчуцький завод дорожніх машин (“Кредмаш”)” – виробник асфальтозмішувальних установок і запчастин. Перші такі вироби почали виготовляти 1949-го року, за цей час випустили понад 21 тисячу змішувачів асфальтобетону.
Установу заснували 1870 року, тоді вона займалася виробництвом сільськогосподарських машин – кінних приводів, молотарок, січкарень і запасних частин до них.

Читайте також:
InformNapalm ідентифікував військову частину льотчиків РФ, які, ймовірно, завдали удару по Кременчуку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна