Відхід із Сєвєродонецька: в НГУ пояснили причину й деталі

Відхід Сил оборони України з Сєвєродонецька, що закінчився 24 червня, був підготовлений і тривав кілька днів. Він був потрібний, щоб зберегти життя українських захисників та закріпитися в безпечніших районах.

Про це в ефірі національного телемарафону розповів пресофіцер Бригади швидкого реагування Національної гвардії Андрій Куліш (Харитон Старський).

“Сенс відведення полягає в тому, щоб зберегти життя наших солдатів, які зараз відповідають за оборону цього міста. Ситуація в Сєвєродонецьку нагадує ситуацію в Рубіжному, яке практично було стерте з лиця землі російськими бомбами і російськими снарядами, і утримувати його, при тому що воно знищене більше, ніж на 90%, насправді немає великого сенсу”, – сказав гвардієць.

За його словами, операція з відходу тривала кілька днів, а відхід на укріплені позиції допоможе ЗСУ й НГУ надалі.

“Якщо ми відійдемо на більш укріплені позиції в тому ж самому Лисичанську, який має і більше стратегічне значення з військової точки зору, то в подальшому ми зможемо розвинути і більш ефективний контрнаступ. Тому що росіяни, які будуть утримувати Сєвєродонецьк, будуть перебувати у тій самій ситуації, в якій перебували ми”.

Як відомо, про вихід українських військ із Сєвєродонецька – адміністративного центру Луганської області – стало відомо вранці 24 червня.
Перед тим у місті тривали вуличні бої, ЗС України довгий час контролювали лише промислову зону в районі хімічного заводу “Азот”.
Російські окупанти зайшли в місто 27 травня, оволодівши готелем “Мир”.

Після виходу ЗСУ із Сєвєродонецька останнім підконтрольним містом Луганської області залишається Лисичанськ на іншому березі річки Сіверський Донець.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 122 – 25.06.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна