Європейська рада надасть Україні статус держави-кандидата, – Мішель

Глава Європейської ради Шарль Мішель заявив, що лідери Європейського Союзу офіційно нададуть статус кандидата на вступ до ЄС Україні та Молдові.

Про це він сказав перед самітом лідерів ЄС у Брюсселі, інформує “Європейська правда” в четвер, 23 червня.

“Це вирішальний момент для Європейського Союзу. Це геополітичний вибір, який ми зробимо сьогодні. Я впевнений, що ми надамо статус кандидата Україні та Молдові, а також чітку європейську перспективу Україні, Грузії та Молдові”, – сказав Мішель.

Нагадаємо, 17 червня Європейська комісія рекомендувала визнати європейську перспективу Україні та надати нашій державі статус кандидата на вступ до спільноти.

У проєкті підготовлених висновків засідання йдеться, що “Європейська рада ухвалила рішення про надання статусу країни-кандидата Україні та Республіці Молдова”.

Україна подала заявку на членство в ЄС 28 лютого 2022 року, на п’ятий день повномасштабного вторгнення Росії.
У ЄС зазначають, що офіційні переговори з кандидатами розпочнуться після виконання ними умов, зазначених у висновках Єврокомісії щодо заявок на членство.

Читайте також:
Україна отримала статус партнера-учасника ініціативи Тримор’я

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна