Зброя за ленд-лізом прибуде у липні-вересні – Данілов

Ленд-ліз ще не працює, ця програма США для допомоги Україні стартує, можливо, у липні-вересні.

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв’ю Liga.net

“Ленд-ліз буде, питання – коли. Це може бути липень-серпень, може, вересень. Тут дуже багато чинників”, – прокоментував ситуацію Данілов.

Нагадаємо, що президент США Джо Байден 9 травня підписав закон про “ленд-ліз”, відкривши можливість для швидкого постачання будь-якого типу озброєння в Україну.

Данілов сказав в інтерв’ю, що  “всі знають, що у кого є в країні, наявність зброї, обладнання для її виготовлення, боєприпасів. Сьогодні так вийшло, що боєприпасів радянського зразка 122-го і 155-го калібру (у світі) майже не залишилося”.

Секретар РНБО також наголосив, що українське суспільство знає не про всіх партенрів, які допомагають зброєю, оскільки багато країн просять не озвучувати військове озброєння, яке вони передають. “Подякуємо усім після перемоги”, – пообіцяв Данілов.

Читайте також:
Байден підписав закон про ленд-ліз для України

Зброя перемоги: топ-10 зразків західної допомоги, якими воюють ЗСУ

 


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна