27 “так” для України. Шольц сподівається, що саміт ЄС схвалить надання Україні статусу кандидата

Канцлер Німеччини Олаф Шольц пообіцяв подальшу допомогу Україні і висловив сподівання, що лідери ЄС на саміті 23 червня досягнуть домовленості щодо статусу країни-кандидата на вступ до Євросоюзу для України.

Про це він сказав у відеозверненні, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на RND.

“Ми продовжимо надавати фінансові ресурси. Ми допоможемо відновити Україну. Ми продовжуватимемо постачати зброю, яка вкрай необхідна для захисту незалежності України” – сказав канцлер ФРН, підкресливши, що “зараз йдеться про поєднання солідарності з перспективою”.

Шольц зазначив, що Україні необхідний статус кандидата на вступ до ЄС. “Тепер ми поговоримо про це в Брюсселі. Вже в четвер. І спробуємо отримати “так” 27 разів на конкретне рішення, спільне рішення Європейського Союзу, яке також відкриває цю перспективу” – заявив канцлер.

Читайте також:
Єврокомісія рекомендувала надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС

Кулеба підбив підсумки візиту Шольца, Макрона та Драгі до Києва


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна