У Києві викрили псведоволонтера, що намагався продати призначені для ЗСУ авто

У Києві правоохоронці викрили підприємця на продажі призначених для Збройних сил України позашляховиків, ввезених в нашу державу як гуманітарну допомогу.

Про це у четвер, 16 червня, інформує пресслужба поліції Києва.

За даними слідства, голова однієї з громадських організацій безкоштовно отримав від іноземців два автомобілі з польською реєстрацією на потреби військовослужбовців України.

Згідно з декларацією про перелік товарів, що визнаються гуманітарною допомогою, вони були ввезені в Україну для подальшої передачі для потреб однієї з військових частин.

Чоловік пообіцяв безкоштовно відремонтувати на власній станції технічного обслуговування та потім передати ЗСУ. Натомість, підприємець через коло знайомих намагався продати транспортні засоби за 6500 доларів США.

Так, 2 червня після огляду машин покупцем, чоловік отримав завдаток у сумі 400 доларів. У подальшому після проведення ремонту автомобілів та отримання другої частини коштів(6 100 дол.) чоловіка затримали.

Правоохоронці провели десять санкціонованих обшуків за місцем мешкання та роботи затриманого, звідки вилучили гроші, мобільні телефони та автомобілі.

Зараз вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

За такі дії фігуранту загрожує від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Зазначається, що після проведення слідчих дій автомобілі будуть передані військовослужбовцям.

Читайте також:
Купили собі Range Rover і Audi Q5: на Тернопільщині викрили псевдоволонтерів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна