Росіяни атакують на півночі Харківщини, з’єднуючи два “ексклави”

Російські війська провели наступальні дії на півночі Харківської області і закріпилися на околиці села Ізбицьке Вовчанського району, що розташовується між двома окупованими “ексклавами” вздовж державного кордону України.

Це випливає з інформаційного зведення Генерального штабу ЗСУ станом на 6:00 понеділка, 13 червня.

Села Тернова й Ізбицьке на мапі DeepState (контроль територій станом на 12.06.2022)

“На Харківському напрямку підрозділи ворога продовжують зосереджувати основні зусилля на веденні позиційної оборони та недопущенні подальшого просування наших військ до державного кордону України.

Противник вів штурмові дії у напрямку Тернова – Ізбицьке, мав частковий успіх, закріпився на його північній околиці”, – сказано у зведенні.

Зазначається, що ворог також здійснив дистанційне мінування можливих шляхів висування наших підрозділів у районі населеного пункту Петрівка, що 20 км східніше Старого Салтова, і проводив повітряну розвідку БпЛА у районі Шестакового.

“На півночі та північно-східному напрямку від Харкова тривають активні бойові дії. Ворог намагається компенсувати втрати своєї живої сили”, – прокоментував у телеграмі голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 110 – 13.06.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна