Розслідувачі ВВС встановили імена понад 3,5 тис. загиблих в Україні військових РФ

Розслідувачі на основі відкритих джерел встановили імена понад 3,5 тис. російських військових, які загинули під час агресії Російської Федерації проти України.

Про це в п’ятницю, 10 червня, інформує ВВС.

“Це неповний перелік втрат, але зібрана інформація дозволяє аналізувати те, що відбувається з російською армією під час війни.

Далеко не про всіх загиблих повідомляє місцева влада. Ми постійно знаходимо на кладовищах у різних містах Росії нові свідчення похорону російських військових”, – йдеться в повідомленні.

У розслідуванні вказується, що 20% встановлених загиблих служили у повітряно-десантних військах, 19% – у мотострілецьких. 17% усіх підтверджених втрат – офіцери.

На кожному цвинтарі частка імен, про які не повідомляла влада РФ, варіюється від 30% до 100%.

До цієї цифри не увійшли російські військові, які зникли безвісти, адже неможливо встановити їхнє число, а також загиблі, що вступили в сепаратистські військові угруповання окупованого Донбасу до 24 лютого 2022 року.

Станом на 9 червня максимальна кількість загиблих військових із регіону назвала влада та ЗМІ Дагестану — 199.

Таким чином, вірогідно, список підтверджених втрат містить щонайменше на 40%-70% менше загиблих імен, ніж реально поховано в Росії.

За даними української розвідки, кількість тіл вбитих військових РФ зростає на окупованій території не лише через великі втрати на фронті, але й тому, що військове керівництво намагається приховати реальні масштаби втрат.
Тому практикується так зване “дозоване” відправлення тіл у РФ і максимальне розтягнення цього процесу в часі.
За даними Генерального штабу ЗСУ, з початку вторгнення Росії, в Україні вже знищено щонайменше 31 900 російських окупантів.

Читайте також:
“Це війна і, бляха, людські життя!”: українська легкоатлетка Левченко відповіла росіянці Ласіцкене, яка поскаржилася в МОК через санкції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна