Проти кандидатства України на вступ в ЄС – Данія і Нідерланди, – Bloomberg

Нідерланди та Данія виступають проти надання Україні статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу.

Про це інформує Bloomberg.

У дипломатичній ноті, з якою ознайомився Bloomberg, Данія заявила, що Україна недостатньо відповідає критеріям, пов’язаним зі стабільністю інститутів, які гарантують демократію, верховенство права, права людини, повагу та захист меншин.

Києву потрібно “принципово покращити свою законодавчу та інституційну базу”, щоб досягти прогресу в усіх цих напрямках.

Данія переконана, що  Україна наразі “загалом на дуже ранній стадії” готовності взяти на себе зобов’язання щодо членства в ЄС і створити ефективну ринкову економіку  або стати конкурентоспроможною на єдиному ринку.

Bloomberg зазначає, що в торішньому рейтингу Transparency International Україна посіла 122-ге місце серед 180 країн.

Більшість країн ЄС, включаючи Італію, підтримують заявку.

За словами офіційних осіб, знайомих з перебігом переговорів, країни, зокрема Польща, Литва та Ірландія, хочуть, щоб лідери ЄС ухвалили рішення про однозначний результат і надали статус кандидата. Естонія наголосила на необхідності дати надію Україні.

Нагадаємо, напередодні  віцепрем’єр-міністерка з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що три країни Європейського Союзу виступають проти надання Україні статусу кандидата на членство. Однак відмовилася назвати, які саме.

Читайте також:
Європарламент схвалив резолюцію, закликавши ЄС надати Україні статус кандидата на вступ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна