Росіяни вдарили по Києву крилатими ракетами – вибухи у Дарницькому та Дніпровському районах

доповнено

У Києві близько 6-ї години ранку прогриміли низка вибухів, над Лівим берегом здійнявся чорний густий дим.

Про це в неділю, 5 червня, повідомляють очевидці та міський голова столиці Віталій Кличко.

“Кілька вибухів у Дарницькому та Дніпровському районах столиці. Служби вже працюють на місці. Більш детальна інформація — згодом”, — написав Кличко в телеграмі.

О 7:44 Кличко додав: “На даний момент жертв у результаті ракетних ударів по об’єктах інфраструктури немає. Одну постраждалу особу госпіталізували. Служби ще працюють на місцях, що зазнали атаки”.

У деяких телеграм-каналах поширюють відео прольоту крилатих ракет над містом та наслідки вибухів щонайменше на двох локаціях неподалік одна від одної.

Мешканці районів ближче до північно-східної околиці бачать стовпи чорного диму.

Як повідомив колишній народний депутат і військовий прокурор Віктор Чумак, який мешкає в цьому районі, принаймні в одному випадку спрацювала протиповітряна оборона, збивши ракету. Так, що “залізяччя” впало “близько, просто на очах”.

Повітряна тривога в Києві почалася о 5:01 і тривала до 7:26.

Одна ракета була збита в Обухівському районі на Київщині.

“Агресор продовжує завдавати ракетних та авіаційних ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури на території нашої держави, зокрема у Києві”, – ідеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

Як стало згодом відомо із заяви голови “Укрзалізниці”, чотири ракети вдарили по Дарницькому вагоноремонтному заводу, що на північно-східній околиці Києва, під Броварами. Однак, всупереч повідомленням з РФ, вони не вразили бронетехніку.

Вибухи також було чути у Київській області. “Близько 6-ї ранку ворог здійснив обстріл територій в безпосередній близькості до нашої громади. Станом на зараз інформації щодо руйнувань у Броварській громаді немає”, – написав у телеграмі мер Броварів Ігор Сапожко.
Очевидно, йдеться про ті самі вибухи на ДВРЗ.

Як відомо, попередній ракетний обстріл Києва росіянами (по заводу “Артема” та житловому будинку на Лук’янівці) відбувся 28 квітня, тоді у своїй квартирі загинула журналістка Віра Гирич.
Таким чином, столиця не відчувала російських обстрілів протягом місяця й одного тижня.

Читайте також:
Ракетний удар по Одещині, є постраждалі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна