Україна і Словаччина уклали угоду на поставку восьми самохідних гаубиць Zuzana 2

Україна і Словаччина підписали угоду на постачання восьми самохідних гаубиць Zuzana 2.

Про це в четвер, 2 червня, повідомив міністр оборони Словаччини Ярослав Надь.

“Раді підтвердити, що контракт на гаубиці Zuzana 2 для України підписано – вісім штук буде доставлено в Україну”, – написав він у твіттері.

Нагадаємо, у вівторок президентка Словаччини Зузана Чапутова перебувала з візитом в Україні, вона відвідала зруйновані російськими військами Ірпінь та Бородянку, виступила у Верховній Раді, зустрілася з президентом Володимиром Зеленським.

“Зузана підтвердила “Зузани” – саме під таким гаслом проходить візит  президентки Словацької Республіки Зузани Чапутової в Києві. А “Зузани” – це також словацькі 155-мм САУ. А ще особисте лобіювання статусу кандидата України в ЄС, оборонна підтримка, взаємодія в енергетичній сфері, можливий спільний прикордонно-митний контроль”, – писав на своїй сторінці у Facebook заступник керівника офісу президента Андрій Сибіга.

Читайте також:
Польща надає Україні 18 САУ “Краб” калібру 155-мм

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна