Працівників Росатома, яких війна застала на Рівненській АЕС, обміняли на українців

Четверо представників “Росатома”, які у лютому супроводжували вантаж із елементами радіоактивного палива для Рівненської АЕС, були обміняні на українських громадян.

Про це в вівторок, 31 травня, повідомив очільник “Енергоатома” Петро Котін, передає “Укрінформ”.

“Їх обміняли на українських громадян. У той період вони супроводжували вантаж із паливом, який прийшов сюди на Рівненську станції. Їх було четверо. Вони перебували на Рівненській АЕС близько місяця”, – розповів Котін.

Четверо озброєних громадян Російської Федерації, які супроводжували вантаж елементів ядерного палива і забезпечували його охорону до завершення розвантаження відповідно до умов контракту, 23 березня залишили територію Рівненської АЕС.

Тоді вони заявили, що не хочуть повертатися до Російської Федерації, адже в Україні побачили звірства, які вчиняли російські військові.

Читайте також:
Юрій Костенко: Кому служить МАГАТЕ?

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна