Значна частина Донеччини залишилася без електрики: зупинився водогін, шахтарі під землею

Внаслідок бойових дій Бахмутський та Краматорський райони залишилися без електроенергії.

Про це вдень у неділю, 29 травня, повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

“На магістральній лінії електропередач 330 кВ спрацював аварійний захист – знеструмлено Центральну електропідстанцію НЕК Укренерго в районі Торецька і, як наслідок, – населені пункти Бахмутського та Краматорського районів”, – розповів голова області.

За його словами, відновлювальні роботи вже розпочалися – тут необхідно буде ліквідувати близько двох десятків поривів дротів.

Крім того, через відключення електрики припинено подачу води від фільтрувальних станцій №1 та №2 Другого Донецького водогону. Відтак Краматорськ, Слов’янськ, Дружківка, Костянтинівка, Торецьк та прилеглі населені пункти опинилися без води.

Водночас 115 торецьких гірників залишились під землею: 112 осіб – на шахті “Центральній”, троє – на шахті “Торецькій”. Адміністрації шахт вживають необхідних заходів для підняття шахтарів на поверхню.

Причина та наслідки знеструмлення ще уточнюються, зазначив голова області.

“В умовах активних бойових дій перебої з подачею електрики та води – неминучі. Ще раз закликаю всіх евакуюватися!” – написав Кириленко.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 95 – 29.05.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна