ЗСУ знищили ворожий блокпост на трасі Лисичанськ-Бахмут, – Гайдай

Українські військовослужбовці знищили російський блокпост на трасі Лисичанськ-Бахмут. Тепер “дорогу життя”, якою здійснюється комунікація з Луганщиною, загарбники не контролюють.

Про це в четвер, 26 травня, повідомив глава Луганської ОВА Сергій Гайдай у телеефірі.

Він підтвердив, що на трасу виходила так звана “ДРГ” (диверсійно-розвідувальна група) і вже влаштовувала там російський блокпост.

“Було чоловік 50, їм навіть вдалося закріпитися на якийсь час, навіть якийсь блокпост поставили, але це був ситуативний успіх. Частина ДРГ залишилася там назавжди. Блокпост розбитий, їх відкинули. Трасу наразі не контролює російська армія”, – сказав він.

За словами Гайдая, російська армія постійно тримає дорогу під обстрілами. Вогонь по людях відкривають прицільно.

“Проїхати трасою – навіть не лотерея 50/50, вже 80/20. Доїхати з Бахмуту до Лисичанська колосально складно”, – наголосив Гайдай.

Як інформувала “Новинарня“, 25 травня журналіст Юрій Бутусов, який перебуває в районі Лисичанська і Сєвєродонецька, повідомив, що російські війська взяли під контроль відрізок траси Бахмут – Лисичанськ у селі Білогорівка Донецької області.
Відтак, за його словами, наразі залишилася доступною тільки одна другорядна дорога між основною підконтрольною частиною Донеччини та великими містами Луганської області, які ще контролює Україна – Сєвєродонецьком і Лисичанськом.

Після цього деякі ЗМІ зробили висновок про “лисичанський котел”. Однак голова ОВА Гайдай спростував такі висновки і заявив, що траса не перекрита – дорогою змогли завезти гуманітарні вантажі.

У ніч на 26 травня Бутусов повідомив, що російські війська – підрозділи 76-ї десантно-штурмової дивізії ЗС РФ – продовжують намагання прорватись на трасу на широкому фронті. Ворожі підрозділи не змогли закріпитися на трасі, але вона продовжує прострілюватися зі стрілецької зброї в районі села Нагірне. Вантажі йдуть в обхід траси в цьому місці.

Читайте також:
Мобілізовані бойовики “ДНР” відмовляються воювати у “м’ясорубці ЛНР”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна