Росіяни захопили відрізок траси Бахмут – Лисичанськ, є ризик оперативного оточення луганського угруповання, – ЗМІ

доповнено

Російській війська, які зайшли з боку Попасної, взяли під контроль відрізок траси Бахмут – Лисичанськ у селі Білогорівка Донецької області.
Відтак наразі залишається доступною тільки одна другорядна дорога між основною підконтрольною частиною Донеччини та великими містами Луганської області, які ще контролює Україна – Сєвєродонецьком і Лисичанськом.

Як передає “Новинарня“, про це вранці в середу, 25 травня, повідомив журналіст Юрій Бутусов, який останніми днями перебуває в районі траси Бахмут – Лисичанськ.

“Російські війська вчора (24 травня – “Н”) вийшли на трасу Бахмут – Лисичанськ у районі сіл Нагірне та Білогорівка (…). Траса перекрита“, – написав редактор “Цензора” у фейсбуці.

“Другий день у цьому районі йдуть бої. Всього сім діб ворог намагається прорвати нашу оборону та перехопити трасу. Противник прагне закріпитись та розширити зону прориву. Якщо противник зможе закріпитись, це буде означати оперативне оточення наших військ у районах Сєвєродонецька та Лисичанська. Оточення буде неповним – але залишиться тільки один другорядний шлях”, – наголосив журналіст.

При цьому військкор зазначив, що командування бачить ситуацію і “це не має стати другим Маріуполем”.

“Тому я зараз у районі Сєвєродонецька, з нашими військами, я не сумніваюсь, що має бути зроблено все належне, щоб розгромити противника в цьому районі.
Наші війська у Сєвєродонецьку та Лисичанську утримають позиції. Усі спроби лобових атак на Сєвєродонецьк відбито з великими втратами для російських військ. Наші воїни не збираються здавати Луганщину”, – зазначив Бутусов.

“Загроза з тилу не може не викликати занепокоєння, про це треба говорити, щоб показати розуміння обстановки та вжиття заходів.
Підстав для паніки нема – це війна, і результат залежить від нашої ініціативи та компетентного командування більше, ніж від дій противника. Тому потрібні розсудливі дії, потрібне підсилення”, – додав журналіст.

Керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай спростував інформацію про те, що російські військові вийшли на трасу Лисичанськ–Бахмут.

“Луганщина не відрізана! Траса Лисичанськ–Бахмут не перекрита. Доступ до Лисичанська та Сєвєродонецька є. Пообіді ЗМІ почали поширювати новину про те, що окупанти нібито відрізали “дорогу життя”. Це не відповідає дійсності. Дорога прострілюється, але ми сьогодні вже змогли завезти гуманітарні вантажі. Станом на 13-ту годину пересування дорогою можливе“, – написав Гайдай.

Траса “Лисичанськ Бахмут”. Фото – Сергія Гайдая

У ніч із 25-го на 26 травня Юрій Бутусов повідомив, що російські війська – підрозділи 76-ї десантно-штурмової дивізії ЗС РФ – продовжують намагання прорватись на трасу на широкому фронті. Ворожі підрозділи не змогли закріпитися на трасі, але вона продовжує прострілюватися зі стрілецької зброї в районі села Нагірне. Рух по трасі закритий, вантажі йдуть в обхід траси в цьому місці.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що українські війська для тактичного перегрупування відійшли зі Світлодарської дуги.

Читайте також:
“Противника відділяє лише один ряд висот”:
журналіст Бутусов з місця подій розповідає про становище траси Бахмут-Лисичанськ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна