“Противника відділяє лише один ряд висот”: журналіст Бутусов з місця подій розповідає про становище траси Бахмут-Лисичанськ

Журналіст Юрій Бутусов, який перебуває в районі траси Бахмут-Лисичанськ, розповів, що становище українських військ тут важке, існує загроза оперативного оточення на Луганщині. Однак наразі всі атаки ворога відбито.

Про це редактор сайту “Цензор” написав у фейсбуці в ніч на 24 травня.

“Зараз знаходжусь в районі Сєвєродонецька, день (23 травня) провів на трасі Лисичанськ- Бахмут. Тому можу повідомити що відбувається в цьому районі, і наскільки велика загроза.

Російські війська з району Попасної намагаються перерізати трасу Бахмут – Лисичанськ в районах сіл Яковлівка – Білогорівка – Берестове. Я був в усіх цих селах за день. Бої в цьому районі йдуть вже шість діб поспіль.

Вихід росіян до траси може означати що основний шлях комунікацій до Лисичанська та Сєвєродонецька перерізаний, і ці міста можуть потрапити в оперативне оточення. Звичайно, наші це бачать та роблять, може, і не все, але дуже багато, щоб цього не сталось. Дуже багато.

Оточення в такому разі буде неповним, бо залишиться ще один обхідний шлях постачання, але захистити цю другорядну дорогу буде вже важко. Звичайно, усі бачать карту, і багато питань виникає в тих, хто тримає фронт. Саме тому мені будо важливо побачити обстановку на власні очі й розповісти це усім.

Географічно противника від цієї траси відділяє всього лише один ряд висот. А практично росіяни не можуть подолати цей останній рубіж, тому що неймовірний героїзм української піхоти та ефективність української артилерії завдають великих втрат росіянам.

Важкі бої продовжуються. Але очевидно, що в російської армії теж не безмежні сили. Вони не здатні прорвати оборону, вони намагаються продавити.

В жодному місці противник не вийшов на трасу, не прострілює її прямою наводкою, але дорога піддається обстрілам артилерії, мінометів та ракет.

Відео:

Траса небезпечна через обстріли, але всі атаки ворога наразі відбито. Зможу вас максимально інформувати про ситуацію. Я не все можу сказати зараз, бо йде війна, і ризики великі, але я нічого не забуваю в цьому секторі, і все з часом пригадаю.

Українське командування розуміє обстановку, і вживає заходи. Заходи добре чутно та видно, тому що наша артилерія в цьому районі діє активно.

Наші кадрові частини в Сєвєродонецьку та Лисичанську зберігають бойовий дух, керованість. За цими словами неможливо передати, які потужні обстріли доводиться виносити, як попри втрати йдуть в бій, як тримаються наші воїни. Велика честь бути разом з ними…” – пише журналіст.

Крім іншого, Бутусов спростував інформацію про захоплення росіянами села Берестове на трасі Бахмут-Лисичанськ.

“Це неправда. Я був у Берестові кілька годин тому особисто, – написав журналіст, додавши: – Я знаю, хто і чому хибно повідомив про Берестове, і спеціально навіть кілька відео звідси записав. Деталі цієї історії розкажу після війни”.

Юрі Бутусов заявив, що залишатиметься в цьому районі, “поки загрозу оточення не буде розбито разом з ударними російськими угрупованнями”.

“Так, у нас чимало організаційних проблем, я їх бачу, але я не сумніваюсь, що Україна має достатньо сил, щоб зірвати цей черговий наступ Путіна та перемогти у цій великій битві”, – зазначив журналіст.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 90 – 24.05.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Стало зрозуміло, чому противник різко нарощує зусилля в смузі наступу своєї Попаснянської групи, – Машовець

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна