82% українців не готові поступитися територією заради миру, – соціологія

82% українців не готові пожертвувати деякими територіями країни заради досягнення миру.

Про це йдеться в результатах опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного 13-18 травня

“Для 82% респондентів жодні територіальні поступки не є припустимим. Лише 10% вважають, що для досягнення миру і збереження незалежності можна відмовитися від деяких територій”, – йдеться в пресрелізі КМІС.

Соціологи відзначають, що люди налаштовані проти будь-яких територіальних поступок у всіх регіонах України. Навіть на Сході, де зараз ідуть інтенсивні бої, проти поступок виступають 68% опитаних (готові на поступки – лише 19%). На Півдні – 83% проти поступок (готові – лише 9%).

Серед респондентів, які зараз проживають на окупованих територіях, 77% проти будь-яких територіальних поступок (готові на поступки – 18%).

А серед тих, хто після 24 лютого виїхав з територій, які були окуповані, 82% виступають проти будь-яких поступок (підтримують поступки – лише 5%).

Дослідження проходило 13-18 травня. Методом телефонних інтерв’ю на основі випадкової вибірки мобільних номерів опитали 2000 респондентів у віці від 18 років і старше, які мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим).

Нагадаємо, 21 травня президент Зеленський заявив, що “нашою перемогою буде повернення на позиції до 24 лютого”.

Читайте також:
В Україні рівень підтримки вступу до НАТО прямує до довоєнного, – соціологія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна