Героями України стали офіцер 92 омбр та льотчик васильківської бригади, який загинув у повітряному бою 24 лютого

Президент Володимир Зеленський надав звання Героїв України двом воїнам. Це офіцер 92-ї чугуївської омбр, яка обороняє Харківщину, Кирило Агасиєв, та загиблий льотчик васильківської бригади ПС ЗСУ В’ячеслав Єрко.

Про це він сказав у зверненні в ніч із 16-го на 17 травня.

“Підписав укази про нагородження наших героїв. Державними нагородами відзначений 201 військовослужбовець Збройних сил України.

Звання Героя України присвоєно старшому лейтенанту Агасиєву Кирилу Яшару огли – командиру взводу 92-ї окремої механізованої бригади. Та ще підполковнику Єрку Вʼячеславу Володимировичу – командиру авіаційної ескадрильї 40-ї бригади тактичної авіації, посмертно”, – повідомив президент.

Як відомо, В’ячеслав Єрко із 40 брта загинув у перший же день російського вторгнення.

“24 лютого, страшна дата, яка назавжди закарбувалась в пам’яті кожного Українця. Російські окупанти розпочали цинічний  наступ на Україну. В’ячеслав Єрко був одним з перших, хто вступив у запеклий повітряний бій з ворожою авіацією. Справжній патріот своєї Батьківщини до останнього боронив рідну Київщину. У тому запеклому бою, спільними зусиллями наших пілотів, було збито п’ять ворожих літаків. Але, на жаль, для В’ячеслава цей бій став останнім”, – ішлося в повідомленні Генштабу ЗСУ.

Читайте також:
Маємо надію, що вдасться зберегти життя оборонців Маріуполя, – Зеленський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.