РФ використовує в Україні надзвукові ракети типу Х-22, бо її авіація зазнає втрат, – Залужний

Причиною переходу російських окупантів до тактики масованого використання надзвукових протикорабельних крилатих ракет є відмова від застосування авіації, яка зазнає втрат.

Про це в п’ятницю, 13 травня, заявив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

За його словами, щоденно ворог випускає від 10 до 14 крилатих ракет по об’єктах цивільної інфраструктури.

Ці дані Залужний озвучив під час телефонної розмови з головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі.

“Останнім часом Росія вдається до тактики масованого використання надзвукових протикорабельних крилатих ракет типу Х-22 по зазначених об’єктах. Так, минулої доби по Кременчуцькому нафтопереробному заводу противник застосував 12 крилатих ракет, дві з яких вдалося збити з ПЗРК “Стінгер”. Однією з причин переходу противником до цієї тактики є відмова від застосування авіації, яка несе великі втрати”, – написав Залужний.

Під час телефонної розмови генерал Міллі також запитав, що для Залужного означає перемога.

“Це насправді важливе питання. Для мене перемога – це знищення ворога, який знаходиться на нашій землі, і звільнення всіх захоплених ним територій”, – написав Головнокомандувач ЗСУ.

Також він поінформував генерала Міллі про оперативну обстановку, яка, за його словами, залишається складною. “Однак наш настрій бойовий, і ми націлені лише на Перемогу”, – наголосив Залужний.

Головнокомандувач ЗСУ висловив вдячність народу та уряду США за надану допомогу. “Ми ведемо суворий облік та контроль за використанням наданих матеріальних засобів. Ми готові поділитися всіма матеріалами з Посольством Сполучених Штатів, щойно воно повернеться до України”, – наголосив Залужний.

Читайте також:
Намагаються зробити пустелю: окупанти кинули всі сили на спробу прориву лінії оборони на Луганщині, – Гайдай

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна