Українські журналісти отримали спеціальну відзнаку Пулітцерівської премії-2022

Оргкомітет Пулітцерівської премії оголосив про спеціальну відзнаку для всіх українських журналістів у 2022 році.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці премії у твітері.

Як зазначили в оргкомітеті премії, українських журналістів відзначено “за відвагу, витривалість та відданість правдивому висвітленню під час безжального вторгнення Володимира Путіна до їхньої країни та його пропагандистської війни в Росії”.

“Попри бомбардування, викрадення, окупацію та навіть смерть у їхніх лавах, вони доклали наполегливих зусиль для створення чіткої картини жахливої реальності, що було честю для України та для журналістів з усього світу”, – відзначила Рада Пулітцера.

Під час нагородженні-2022 було вручено й інші колективні нагороди. Зокрема, за суспільну діяльність відзначено редакцію американського видання Washington Post, за випуски екстрених новин нагороду отримала команда Miami Herald, а за висвітлення загальнонаціональної тематики – The New York Times.

Повний перелік нагороджених – тут.

Пулітцерівська премія – найпрестижніша щорічна журналістська премія в США.

Загалом це відзнака також у галузі літератури, музики й театру, заснована видавцем Джозефом Пулітцером. Нагороду вручають з 1917 року у Нью-Йорку. До 2017 року розмір премії становив 10 тисяч доларів, від 2017-го – 15 тисяч.

Читайте також:
“Я готовий іти на війну, щоб донька не жила в совку”: у боях на Харківщині загинув журналіст Максим Мединський

У боях за незалежність України загинув відомий журналіст Олександр Махов

Call the War а War: історії журналістів, що загинули або постраждали на війні з Росією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна