У Франції відбулася церемонія інавгурації президента Макрона

У Єлисейському палаці в Парижі відбулася церемонія інавгурації президента Франції Еммануеля Макрона, який 24 квітня був переобраний на другий термін.

Про це пише “Європейська правда“.

У своїй першій промові за новий п’ятирічний термін Макрон пообіцяв поставити екологію та незалежність країни в центр уваги своїх наступних п’яти років повноважень.

Макрон закликав “невтомно діяти”, щоб Франція стала “більш незалежною нацією” і “побудувати наші французькі та європейські відповіді на виклики нашого століття”.

Він висловив намір керувати “новим методом”, “плануючи, реформуючи, об’єднуючи” французів.

У своїй інавгураційній промові Макрон також згадав війну в Україні, закликавши на необхідності зробити все, щоб уникнути ескалації. Він наголосив на необхідності допомогти демократії виграти і побудувати новий мир в Європі.

На церемонії в Єлисейському палаці в Парижі були присутні близько пів тисячі гостей, серед яких – колишні французькі президенти Ніколя Саркозі та Франсуа Олланд.

За традицією, яка збереглася відтоді, як Шарль де Голль вступив на посаду президента в 1965 році, було здійснено 21 гарматний постріл. Також на подвір’ї Єлисейського палацу відбулася церемонія вшанування французьких військ і державного прапора. Віддавши шану військовим, президент приєднався до родини та близьких на приватному обіді.

Офіційно другий президентський термін Еммануеля Макрона розпочинається через тиждень, 14 травня.

Читайте також:
Перемога Макрона: президент Франції зміг переобратись на посаду вперше з 2002 року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна