IT-спільнота купує “літачок” для ЗСУ: в перший же день зібрали понад 25 млн грн

Українська ІТ-спільнота збирає кошти на придбання суперсучасного комплексу безпілотних літальних апаратів для Збройних сил, і за перший же день зібрала понад 25 мільйонів гривень (із необхідних 30 мільйонів).

Про це повідомляє сайт Dou.ua, на якому оголошено збір коштів.

“Правда, вже дуже хочеться перемогти? Давайте наближати день нашої перемоги! Як? Наприклад, можна придбати для українських військових новий і сучасний комплекс PD-2!

Це — комплекс із двох літаків і автомобіля, оснащений тепловізійними камерами та іншими “ніштяками” (бонус: українського виробництва). Застосовується для повітряної розвідки та бойового застосування як носій бомбового навантаження. Коротше, потужний літачок, який допоможе нашим військовим знищити окупанта і звільнити Україну. Такого в армії ще ніхто не закуповував”, – наголошується в повідомленні.

Необхідно зібрати 1 мільйон доларів (або 30 мільйонів гривень) для фонду “Повернись живим”, які придбають цей БПЛА і передадуть за призначенням.

Збір коштів було оголошено вранці п’ятниці, 6 травня.

А вже станом на 23:35 того ж дня було зібрано 25 мільйонів 324 тисячі 913 гривень.

Долучитися до пожертв можна за посиланням.

Читайте також:
Фонд “Повернись живим” підписав угоду на виробництво БПЛА “Лелека-100” на ₴45 млн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна