Росіяни хочуть переодягти маріупольців у форму ЗСУ для “параду полонених”, – радник мера

У Маріуполі російські окупанти планують переодягнути в українську форму і залучити до проведення “параду полонених” 9 травня близько двох тисяч чоловіків, яких вони тримають у так званій фільтраційній в’язниці.

Про це вранці в четвер, 5 травня, повідомив радник міського голови Петро Андрющенко в ефірі національного марафону, передає “Українська правда”.

“Маємо інформацію, що на сьогодні майже дві тисячі чоловіків утримують у фільтраційній тюрмі. Це селища Безіменне і Козацьке. Вони були вивезені з Маріуполя майже чотири тижні тому.

Цих чоловіків утримують і їм кажуть, що їх переодягнуть в українську форму і залучать до так званого “параду полонених” у Маріуполі, бо справжніх полонених у них не вистачає. Це буде така гротескна масовка для створення чергової пропагандистської картинки”, – повідомив він.

Андрющенко додав, що підготовка окупантів до святкування Дня перемоги у Маріуполі триває. Зокрема, 4 травня в місті навіть були куратори по Маріуполю від Росії – заступник адміністрації президента РФ та генеральний секретар “Єдиної Росії”.

Радник мера додав, що вони “встановили навіть оце опудало жінки з прапором”, тобто “підготовка до цього мракобісся” триває.

Зокрема, у центрі міста, де готується “парад на кістках маріупольців”, працює важка техніка з Росії, яка розбирає звали.

Також до розбору завалів залучили велику кількість мешканців, яких змусили працювати за їжу.

Читайте також:
Ворог поновлює спроби наступу на “Азовсталь”, – Генштаб

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна