Пропагандиста з РФ, який допитував ексмера Херсона Миколаєнка, раніше вже били

Колишній мер Херсона Володимир Миколаєнко, який перебуває у полоні у російських окупантів, на черговому допиті перед телекамерою пропагандистів заявив, що вважає головного командира УПА Романа Шухевича героєм.

Відповідне відео оприлюднили в мережі 3 травня.

– Шухевич для вас справді герой? – спитав російський журналіст.
– Якщо це звання йому дала країна, то для цієї країни він герой, – відповів Миколаєнко. Надалі він заперечив росіянину, коли той закликав дивитися на прапор СРСР і заявляв, що Шухевич нібито воював “за нацистську Німеччину”.
– Він не воював на боці нацистської Німеччини. Він воював за Україну, – сказав Миколаєнко.

Нагадаємо, про те, що окупанти викрали Миколаєнка, стало відомо 18 квітня. Доти він отримував погрози від проросійських колаборантів.

3 квітня херсонський сайт “Мост” повідомив, що перед камерою Миколаєнка допитував пропагандист із російського телеканалу “Ізвєстія” Іван Літомін, і робив він це вже не вперше та не вдруге.

“Молодий чоловік явно отримує задоволення від страждань відомих херсонців, яких витягають з підвалу і змушують відповідати на питання дізнавача з мікрофоном… Вони під страхом тортур або після тортур розповідають пропагандистські тексти, які у звичайному житті навряд чи сказали б”, – пише “Мост”.

За даними ЗМІ, Літомін брав участь в обшуках у квартирі Миколаєнка та копирсався в особистих речах колишнього міського голови, він “вважає якоюсь розкішшю пляшки з вином або робот-пилосос”.

Іван Літомін походить з Архангельська, де він починав свою кар’єру у “Вєстях Помор’я”, а надалі працював на різного роду пропагандистських телеканалах, зокрема і на “Росія 24”.
За один із провокаційних сюжетів Літоміна у травні 2019 року побив голова Ширинського району Республіки Хакасія Сергій Зайцев.
Також Літомін був автором знущальницького сюжету про побиття секс-меншин.

Іван Літомін уже був битий при виконанні. Буде ще

 

“Івана звільнили з телеканалу. Затаїти злобу на світ, погодьтеся, було за що.
Залишається чекати, коли Івана Літоміна будуть допитувати українські правоохоронці. Якщо, звісно, він не буде знімати сюжети у Чорнобаївці”, – пише “Мост”.

Читайте також:
“Усе російське вбиває – мова, церква, какая разніца…” Священник ПЦУ з Херсона розповів, як його катували окупанти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна