На “Азовсталі” загинув патрульний Данило Сафонов, який захищав Маріуполь із першого дня війни

На території заводу “Азовсталь” у Маріуполі загинув патрульний поліцейський Данило Сафонов, який захищав місто з першого дня повномасштабного вторгнення Росії.

Про це повідомив начальник патрульної поліції Маріуполя Михайло Вершинін, який нині теж воює на “Азовсталі”, передає “Громадське”.

Він сказав, що Сафонов загинув 2 травня об 11-й годині дня. Разом із ним загинули ще двоє бійців: вони виконували бойове завдання, і коли поверталися, потрапили під мінометний обстріл.

“Хороший світлий хлопець, робив свою роботу. Дуже любив свою дитину. Це велика трагедія для всіх. Він дуже вірив, що повернеться у свій Донецьк”, — сказав Вершинін.

Данило Сафонов є переселенцем із Донецька. 2014 року виїхав у Маріуполь, потім став військовослужбовцем окремої артилерійської бригади, три роки брав участь в АТО. Після цього повернувся до Маріуполя — мав тут багато родичів. А 2019 року вступив до лав патрульної поліції Маріуполя.

Відомим для широкої аудиторії Сафонов став як користувач твіттера під ніком “Даніїл з МІСТА ГЕРОЯ МАРІУПОЛЬ”.
Останнім часом за його дописами із заблокованого міста стежили десятки тисяч людей.

“Нещодавно трішки прийшлось передислокуватись, йшли пішки не один км, без води та їжі під сильними обстрілами.. майже два дні нічого не їли, дуже важко було… поки командування налагоджували забезпечення, ми зварили кашу з комбікорму та голуба, дуже ситно вийшло)” – писав Сафонов 19 квітня.

Читайте також:
Начальник патрульної поліції Маріуполя просить у Зеленського системи ППО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна