128-ма бригада збила ще одного російського “Орлана”. ВІДЕО

128-ма окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада збила ще один російський безпілотник “Орлан”.

Відео поширила пресслужба військової частини у понеділок, 2 травня.

“Штурмовики «Закарпатського легіону» записали на свій рахунок ще один збитий російський безпілотник «Орлан-10». Повітряну ціль знищили з переносного зенітно-ракетного комплексу. Відео фіксує, як «Орлан», всупереч своїй гордій назві, з димовим шлейфом безпорадно падає з висоти й гучно гепається об землю, а його рештки символічно догорають у засіяному українському полі”, – йдеться в повідомленні. 

У бригаді нагадали, що «Орлан-10» – один із новітніх дронів росармії, який оснащений відеокамерами з кутом огляду 360 градусів, може підніматися на висоту до 5 км, а в автономному режимі відлітати від пульту управління аж до 600 км. За допомогою цього дороговартісного апарату росіяни не тільки коригують артилерійський вогонь, але проводять радіорозвідку й глушать мобільний зв’язок. «Орлан-10» літає зі швидкістю до 150 км і може перебувати в повітрі до 18 годин.

“Однак цей конкретний дрон своє вже відлітав”, – резюмували в 128-ці. 

Читайте також:
Мінус 10 “Орланів”: Повітряні сили відзвітували про роботу ППО 1 травня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна