Росія припинила постачання газу до Польщі, – ЗМІ

Російська Федерація припинила постачання газу до Польщі. Причиною є відмова платити за нього в рублях.

Про це ввечері в вівторок, 26 квітня, інформує RMF24.

Польська компанія PGNiG заявила, що “Газпром” із 27 квітня припинить постачання газу до Польщі через “недотримання умов оплати”, і є відповідне повідомлення.

У зв’язку з припиненням постачання газу в міністерстві клімату та довкілля Польщі відбувається зустріч команди кризового управління.

“Польща має необхідні запаси газу та джерела постачання, які захищають нашу безпеку – ми були фактично незалежними від Росії протягом багатьох років. Наші сховища заповнені на 76 відсотків. Нестачі газу в польських будинках не буде”, – повідомила міністерка клімату та довкілля Анна Москва.

Причиною припинення поставок газу вочевидь є питання політичного підходу до розрахунків, адже кілька тижнів тому президент РФ Володимир Путін підписав указ, яким зобов’язує іноземних підрядників “Газпрому” з 1 квітня розраховуватись за російський газ у рублях. Більшість країн ЄС, зокрема Польща, не погодилися на це.

За даними порталу Onet, минулої п’ятниці в Польщі закінчився термін розрахунків за газ у російській валюті.

Польський оператор PGNiG неодноразово повідомляв, що не буде платити в рублях, оскільки контракти цього не передбачають.

Нагадаємо, раніше міністерство внутрішніх справ Польщі ввело санкції щодо півсотні фізичних і юридичних осіб, зокрема проти російських олігархів та “Газпрому”.

Читайте також:
Польща допоможе Україні значно збільшити перевезення до ЄС залізницею в умовах блокування портів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна