США розробили для України дрон-камікадзе Phoenix Ghost

Військово-повітряні сили США розробили систему безпілотних літальних апаратів спеціально для України.

Про це в четвер, 21 квітня, повідомив речник Пентагону Джон Кірбі, передає CNN.

Зазначається, що ВПС США розробили нову систему безпілотних літальних апаратів Phoenix Ghost для задоволення потреб України.

121 апарат Phoenix Ghost увійшов у новий пакет допомоги США для України, який оголосив президент Джо Байден.

“Це було швидко розроблено ВПС у відповідь саме на українські вимоги”, – сказав журналістам Кірбі.

“Він забезпечує можливості, аналогічні до безпілотних систем серії Switchblade – аналогічні можливості, але не такі самі. Існують відмінності в можливостях Phoenix Ghost”,- додав Кірбі.

Він також вказав, що нова система вимагатиме певної мінімальної підготовки досвідчених операторів БПЛА, і що міністерство оборони США “проробляє” ці вимоги з українськими військовими.

Як інформувала “Новинарня“, раніше Штати передавали Україні Switchblade (укр. “Викидний ніж”) — це невеликий тактичний ударний безпілотний авіаційний комплекс розробки американської компанії AeroVironment, призначений для ураження противника методом самознищення.
Може бути класифікований як “літак-снаряд” чи “дрон-камікадзе”, або ж “баражуючий боєприпас”.

Новий пакет військової допомоги США на $800 млн включає 72 155-мм гаубиці та 144 000 артилерійських боєприпасів, 72 тактичні машини для буксирування 155-мм гаубиць; понад 121 тактичний безпілотний літальний апарат Phoenix Ghost; польове обладнання та запасні частини.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 58 – 22.04.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.