Джонсон припускає, що війна в Україні може тривати до кінця 2023 року

Премʼєр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив про “реалістичну можливість” того, що війна в Україні триватиме до кінця наступного року. Водночас він підкреслив, що президенту РФ Володимиру Путіну не вдасться “перемолоти українців”.

Відповідну заяву він зробив на пресконференції в Індії у п’ятницю, 22 квітня, пише Insider.

Джонсон на питання про те, чи Путін все ще в стані перемогти і чи може війна тривати до кінця 2023 сказав: “Сумно те, що це реалістична можливість”.

“Путін має величезну армію. У нього складна політична позиція, тому що він допустив катастрофічну помилку. Єдиний варіант, який у нього зараз є, – продовжувати намагатися використовувати свій жахливий, жорсткий підхід, – на чолі з артилерією, – намагаючись розбити українців. І він дуже близький до того, щоб забезпечити наземний міст у Маріуполь”, – вважає британський премʼєр.

Джонсон додав, що незалежно від військової переваги Путіна він не зможе скорити дух українського народу.

“Це просто очевидний факт. Навпаки, те, що він робить кожен день, – укріплює і укріплює волю до спротиву в народу України”, – заявив премʼєр-міністр.

Читайте також:
Будь-які мирні переговори з РФ щодо України, ймовірно, проваляться через “крокодила” Путіна, – Джонсон

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна