Морпіхи 501 обмп приземлили ворожий БПЛА і підстрелили його розрахунок. ФОТО

Військовослужбовці 501-го окремого батальйону морської піхоти на одному з напрямків фронту приземлили російський дрон “Орлан-10”.

Про це вранці в четвер, 14 квітня, повідомила пресслужба Командування морської піхоти.

“Під час бойового чергування наші хлопці помітили БПЛА. Морпіхи говорять, що йшов він доволі низько, як для такого типу безпілотників, але в досяжності для стрілецької зброї. Можливо, закінчувалося паливо або він мав якісь інші проблеми, бо роблять “аналоговнєти” з “гівнаіпалок”. Морпіхи відпрацювали, після чого БПЛА впав за декілька кілометрів”, – йдеться в повідомленні.

Фото: пресслужба Командування морської піхоти

Одразу до місця висунулася група українських захисників, яка виявила “потенційний гумус у вигляді рашистів, які під прикриттям бронетранспортера намагалися забрати свій безпілотник”.

Воїни 501-го обмп обійшли окупантів із флангів і атакували їх.

“Як тільки ці “вояки” почули перші постріли, незважаючи навіть на те, що їх прикриває БТР,  накивали п’ятами, аж гай шумів. Двох “свинособак” поранено, одного з них важко. На жаль, їм вдалося втекти – поки що, але свою пташку вони все ж таки не забрали”, – йдеться в повідомленні.

Фото: пресслужба Командування морської піхоти

Також наші воїни закликали оцінити рівень модернізації російської техніки: “Ви тільки подивіться, звичайна баклажка замість паливного бака… Технології, інновації, комп’ютеризація? Ні, не чули”.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 50 – 14.04.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна