Херсонському колаборанту Стремоусову повідомили про держзраду за співпрацю з окупантами, – ОГП

доповнено

Мешканця Херсонської області підозрюють у державній зраді через співпрацю з окупаційними російськими військами.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора в суботу, 19 березня.

“За даними слідства, 16 березня 2022 року підозрюваний, діючи з пособниками в інтересах країни-агресора, провели незаконне зібрання створеного окупантами псевдооргану влади «Комитет спасения «За мир и порядок». Зібрання проводилося для переконання мешканців області у тому, що українська влада більше не керує регіоном. Також на ньому лунали заклики до підтримки окупації РФ”, – повідомляє прокуратура.

За висновками відомства, ці дії завдали шкоди “суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України”.

Відтак правоохоронці за керівництва Херсонської обласної прокуратури заочно повідомили мешканцю Херсона про підозру в державній зраді, вчиненій за попередньою змовою групою осіб.

Ця кваліфікація передбачає ув’язнення на термін до 15 років або довічне з конфіскацією майна в разі обвинувального вироку суду.

ДОПОВНЕНО. За фотопортретом зловмисника, який поширила прокуратура, можна визначити, що підозрюваний – проросійський активіст, блогер-провокатор Кирило Стремоусов. Саме він головував на зборах “комітету”.

Засідали колаборанти начебто 10 березня, але повідомлення про створення “комітету” з’явилися лише 16-го, повідомляє “Depo.Херсон“.

У засіданні брали участь ексмер Херсона Володимир Сальдо (його пропагандисти з РФ чомусь називають мером міста), Кирило Стремоусов, Тетяна Кузьміч, Ігор Семенчев, Сергій Черевко, Дмитро Савлученко, Георгій Каленов (очолював Херсонську обласну організацію маргінальної партії “Рускоє єдінство” й оголошувався СБУ в розшук у зв’язку з підозрою у зазіханні на територіальну цілісність України).

Усі учасники “наради” – люди, давно відомі в Херсоні своїми “ватними” поглядами.

Стремоусов на зборах заявив, що “діюча обласна влада фактично перестала існувати, але регіону треба жити та розвиватися далі, щоб не допустити гуманітарної катастрофи”.

“Хоч би які відбувалися події, саме Російська Федерація сьогодні особисто для мене є пріоритетним напрямком, який ми ставимо перед собою у формуванні стабілізації в нашому регіоні”, – сказав колаборант.

Читайте також:
Сальдо, Стремоусов, Кузьміч та інші: хто вийшов на мітинг колаборантів у Херсоні. ФОТО

Російські окупанти привезли на Херсонщину поліцію з Кубані й Криму, – ГШ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна