Висновок Єврокомісії щодо заявки України на членство в ЄС буде готовий за кілька місяців

Висновок Європейської комісії щодо заявки України на членство в Євросоюзі буде готовий за кілька місяців.

Про це заявив президент Володимир Зеленський після розмови з президенткою ЄК Урсулою фон дер Ляєн у п’ятницю, 18 березня.

“Мав предметну розмову з президентом ЄК Урсулою фон дер Ляєн. Висновок ЄК щодо заявки України на членство в ЄС буде підготовлений протягом декількох місяців. Уряду та ЄК надано доручення. Спільно рухаємося до нашої стратегічної мети”, – написав Зеленський у твіттері.

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у розмові з президентом Володимиром Зеленським заявила, що європейський шлях України вже розпочався.

“Я запевнила президента Зеленського у безперервній підтримці ЄС. Європейський шлях України розпочався. Такі часи вимагають далекоглядності, стійкості та витривалості, щоб робити один важкий крок за іншим. Єврокомісія рухатиметься вперед цим шляхом” – написала вона у твіттері.

Глава ЄК також поінформувала Зеленського про виділення другого траншу макрофінансової допомоги Україні в розмірі близько 300 мільйонів євро.

“Ці гроші зараз потрібні сміливим людям України. Вони підтримають фінанси країни, оскільки ця безглузда війна все ще триває”, – зазначила фон дер Ляєн.

Нагадаємо, 28 лютого 2022 року на тлі героїчного відбиття російської агресії керівництво України подало заявку на членство в Євросоюзі.
1 березня Європейський парламент затвердив резолюцію, яка рекомендує державам-членам ЄС працювати над наданням Україні статусу кандидата на вступ.

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у розмові з президентом Володимиром Зеленським заявляла, що європейський шлях України вже розпочався.

Читайте також:
Саміт ЄС схвалив декларацію щодо членства України, але без згадки про прискорену процедуру

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна