Суд у Львові заочно арештував Медведчука

Личаківський районний суд Львова заочно виніс ухвалу про утримання під вартою одного з лідерів “ОПЗЖ” Віктора Медведчука, який зник після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Про це повідомили в ДБР у п’ятницю, 18 березня.

18 березня слідчий суддя задовольнив клопотання слідчого ДБР про обрання запобіжного заходу у порядку, передбаченому ч. 6 ст. 193 Кримінального процесуального кодексу України, тобто за відсутності фігуранта.

“Раніше слідчі та прокурори Офісу генерального прокурора вжили заходів щодо міжнародного розшуку Віктора Медведчука”, – зазначається в повідомленні.

Як відомо, народного депутата і кума Путіна Віктора Медведчука підозрюють у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації.

Місце перебування фігуранта встановлюється.

Українців просять повідомляти про можливе місце перебування Медведчука до ДБР:
на електронну адресу [email protected]
за телефоном +38 (044) 356 40 00 (додатковий 21 10).

Нагадаємо, Медведчук перебував під домашнім арештом. 21 лютого, за кілька днів до повного наступу РФ на Україну, з маєтку політика почали вивозити майно. Його дружина виїхала в Білорусь ще 19 лютого. 27 лютого у МВС підтвердили, що Віктор Медведчук утік у невідомому напрямку.

Читайте також:
Спецгрупа СБУ шукає Медведчука по всій Україні, – ЗМІ

Зійшов на “Дальній” станції: журналісти виявили “золотий” вагон Медведчука

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна