Мера Мелітополя обміняли на 9 російських строковиків, – ОП

Міського голову Мелітополя Івана Федорова, якого в середу, 16 березня, вдалося звільнити з полону окупантів, обміняли на дев’ятьох російських солдат-строковиків.

Про це в ефірі українського телебачення сказала речниця офісу президента Даша Зарівна, повідомляє “Українська правда“.

“Мер Мелітополя Іван Федоров був звільнений з російського полону… За нього Росія отримала дев’ятьох своїх полонених солдат 2002-2003 року народження. Це фактично діти. Строковики, яких за словами Міноборони РФ, в Україні немає”, – зазначила Зарівна.

За її словами, Федорова більше п’яти днів тримали в полоні окупанти і схиляли до співпраці, але мер Мелітополя не погоджувався.

Щодо деталей його утримування в полоні та звільнення залишається багато питань.

Як інформувала “Новинарня“, законного міського голову Івана Федорова викрали в окупованому Мелітополі 11 березня через його проукраїнську позицію. 12 березня президент України Володимир Зеленський повідомив, що мелітопольський мер живий, але його утримують і катують за те, що він не хоче сказати, що радий бачити російську владу. Замість нього російські окупанти спробували поставити на чолі міста Галину Данильченко, яка закликала людей не чинити опір, а місцевих депутатів – входити до т.зв. “комітету народних обранців”.

16 березня заступник голови офісу президента Кирило Тимошенко повідомив про “успішне завершення спецоперації зі звільнення з полону мера Мелітополя Івана Федорова”.

“Ваня в безпеці. Тільки що разом з президентом і керівником офісу поспілкувалися з ним. Хотілося б сказати одне: своїх ми ніколи не кидаємо. І вже дуже скоро повернеться до виконання своїх обов’язків мера українського Мелітополя”, – сказав Тимошенко.

Читайте також:
У Мелітополі окупанти викрали депутатку Запорізької облради кримську татарку Лейлу Ібрагімову

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна