Окупанти викрали мера Мелітополя Івана Федорова

В української влади є інформація про викрадення російськими окупантами міського голови захопленого Мелітополя Івана Федорова, вона потребує підтвердження.

Про це повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко в п’ятницю, 11 березня, у своєму телеграм-каналі.

“За попередньою інформацією, годину тому окупантами був викрадений мер міста Мелітополь Іван Федоров”, – написав Тимошенко.

Про викрадення Федорова повідомив також голова Запорізької обласної адміністрації Олександр Старух.

“За попередньою інформацією годину тому окупантами був викрадений мер міста Мелітополь Іван Федоров”, – написав він у ФБ.

За дві години до цього Іван Федоров запостив у Facebook подяку мелітопольським підприємцям за допомогу тим, хто цього потребує найбільше.

Радник глави МВС Антон Геращенко також повідомив про викрадення окупантами мера Мелітополя.

“Щойно в Мелітополі групою окупантів із 10 осіб було викрадено мера міста Івана Федорова, який відмовився від співпраці з ворогом. Під час викрадення йому одягли пластиковий мішок на голову. Вороги затримали його в міському кризовому центрі, де він займався питаннями життєзабезпечення українського міста. У кабінеті Івана Федорова стояв Український Прапор”, – написав Геращенко.

ОНОВЛЕНО
Згодом Тимошенко додав відео з камери спостереження, на якому видно, як група людей у військовій формі РФ силоміць виводить чоловіка з будівлі:

Як повідомляли, окупанти блокують інтернет і мобільний зв’язок у Мелітополі. Російські військові неодноразово захоплювали телевежу та вежі радіозв’язку. Міська й державна влада не можуть контролювати контент, який транслюється в місті по телебаченню і радіо.

Читайте також:
У Мелітополі окупанти викрали депутатку Запорізької облради кримську татарку Лейлу Ібрагімову

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна