Загарбники хочуть підривати міни просто під енергоблоком ЗАЕС, – Енергоатом

Російські військові, які захопили Запорізьку АЕС у Енергодарі, мають намір утилізувати міни, які не розірвалися на атомній електростанції, просто біля енергоблоку №1.

Про це вдень у понеділок, 14 березня, інформує пресслужба “Енергоатому”.

“У найближчу годину окупанти, що захопили Запорізьку АЕС, планують розпочати “утилізацію” боєприпасів прямо на майданчику станції біля руїн навчально-тренувального центру ЗАЕС”, – йдеться в повідомленні, опублікованому о 13:15.

Тобто божевільні рашисти збираються підривати боєприпаси прямо напроти енергоблоку №1 атомної станції.

12 березня керівник ДП “НАЕК “Енергоатом” Петро Котін розповів, що на Запорізькій АЕС представники так званої військово-цивільної адміністрації приїхали на станцію, зібрали керівний персонал і повідомили, що тепер станція перебуває у власності “Росатому”.

11 березня на ЗАЕС завезли цивільних росіян. 12 березня стало відомо, що їх разом 11 і що всі вони працівники “Росатому”.

“Росатом” заявив, що захоплена росіянами Запорізька АЕС не перебуває під його контролем.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 19 – 14.03.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна