Ракета, яка впала в Донецьку, могла бути лише російською, – Міноборони

Ракета, яка вдарила по Донецьку вранці 14 березня, могла бути лише російською. 

Про це заявив офіцер Центру оперативного інформування Міністерства оборони України Леонід Матюхін на брифінгу в українському медіа-центрі, пише “Інтерфакс-Україна

“Ви вже зустріли таку інформацію, що у Донецьку впала ракета чи інший боєприпас… Хочу сказати, що це однозначно російська ракета чи якийсь інший боєприпас”, – наголосив Матюхін.

Він також нагадав, що російська пропаганда упродовж восьми років розповідала про те, як українські Збройні сили обстрілюють Донецьк та інші міста.

“Ви елементарно можете подивитися на те, як виглядає сьогодні Донецьк після цих 8 років, і можете подивитися на Харків та Маріуполь, які російські окупаційні війська обстрілюють протягом уже понад двох тижнів”, – зауважив речник Міноборони.

Раніше російські ЗМІ поширили повідомлення про те, що по центру Донецька в понеділок був завданий удар із застосуванням ракетного комплексу “Точка-У”. Ракету нібито збили, але її уламки впали біля банк, де стояли в черзі люди. Повідомлялося про загибель до 20 осіб та про 28 постраждалих.

Читайте також:
Повідомлення від військового керівництва: Російські пропагандисти використовують старі методи, не вірте фейкам

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна