Застосування Росією хімічної зброї в Україні може спонукати НАТО втрутитись, – Дуда

Застосування Росією хімічної зброї у війні проти України може спонукати НАТО переглянути своє рішення не втручатися у конфлікт.

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда в інтерв’ю ВВС, пише “Європейська правда“.

Дуду запитали, чи він вважає, що президент РФ Путін може готуватися до застосування хімічної зброї.

“Такого масштабу світ не бачив із часів Другої світової війни. Якщо ви питаєте мене, чи Путін може використовувати хімічну зброю, я думаю, що Путін може використовувати будь-що просто зараз, особливо коли він у такій складній ситуації. Політично він уже програв цю війну, а у військовому плані він її не виграє“, – сказав польський президент.

На запитання, чи може використання хімзброї викликати втручання НАТО в конфлікт військовими силами, Дуда сказав: “Звичайно, всі сподіваються, що він (Путін) не наважиться на це. Але… якщо він задіє зброю масового знищення, це змінить усю ситуацію“.

“Звичайно, НАТО доведеться сісти за стіл, і їм дійсно доведеться серйозно подумати, що робити, тому що тоді це стає небезпечним не тільки для Європи, а й для всього світу”, – додав президент Дуда.

Раніше президент США Джо Байден попередив, що Росія заплатить “сувору ціну”, якщо використає хімічну зброю в Україні.

Читайте також:
Вдячне звернення Зеленського до поляків: Польські брати і сестри з нами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна