“Українські неонацисти в Маріуполі”: популярне проурядове видання Сербії ширить російські фейки про війну в Україні

Одне з найпопулярніших видань Сербії, таблоїд “Вечерње новости“, яке є гранично лояльним до правлячої партії та просуває партійну лінію, веде антиукраїнську пропаганду й активно поширює найбрудніші російські фейки щодо подій під час війни в Україні.

Про це повідомляє “Європейська правда” за підсумками аналізу публікацій видання.

До прикладу, у недільному номері “Новости” розповідають про складну ситуацію в Маріуполі і стверджують, що “українські неонацисти” розстрілами змушують людей лишатися у місті.

“Хоча в Києві заявили, що всі мирні жителі, які хочуть покинути Маріуполь, зможуть вийти з нього гуманітарним коридору, кількість людей (які втекли з Маріуполя) мінімальна, тому що неонацистські батальйони стріляють їм у спину, якщо помітять їх”, – пише сербське проурядове видання в матеріалі, автор якого дописує з Москви.

У попередньому номері “Вечерње новости” зробили головним матеріалом російський фейк про нібито розробку в Україні вірусу, який вражатиме росіян за етнічною ознакою.

Іноді видання подає також матеріали від ЗСУ, але “своєрідним” чином.

Так, “Новости” опублікували фото знищення колони російських танків, які потрапили у засідку та були розбиті ЗСУ, але подали його сербським читачам у матеріалі під назвою “Армія ДНР знищує ворога” та з відповідним змістом.

Видання “Вечерње новости” раніше було державним медіа, зараз входить до медіахолдингу, який контролює проурядовий та гранично лояльний до партії влади бізнесмен Бобан Ражич.

Читайте також:
Російські пропагандисти в різні способи виправдовують бомбовий удар по лікарні Маріуполя

Зеленський: пропагандисти РФ будуть покарані за воєнні злочини так само, як і влада

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна