Зеленський назвав кількість загиблих українських військових на 17-й день війни

доповнено

Верховний Головнокомандувач ЗС України Володимир Зеленський назвав кількість українських військових, які загинули з початку великої війни з Росією.

Як передає “Новинарня“, про це він сказав 12 березня під час пресконференції для іноземних журналістів у Києві.

“У нас загинуло десь 1300 військових людей, а в Росії – понад 12 тисяч. Один до десяти”, – сказав президент України.

Він заявив, що таке співвідношення загиблих – тому, що правда на нашій стороні.

“Я не радію, що у них 12 тисяч загинуло. Це не моє бачення світу. Більшість з них в цілому не знають, куди вони приїхали. Розповідають про якийсь фашизм. Але потім розуміють, що це вони поводять себе як нацисти. І я не знаю, як вони (полонені) будуть повертатися додому”, – сказав президент.

“Але всі ті, які зайшли сюди і отримують задоволення від вбивств — вони не підуть своїми ногами. Їх вивезуть звідси”, – додав Верховний Головнокомандувач ЗСУ.

Він додав, що станом на вчорашній день (11 березня) в полон здалося 500-600 російських військових.

“Багато хто побіг, багато хто ховається в якихось будівлях, хтось пробирається в Росію. Там невеличкий хаос”, – сказав Зеленський.

Варто зазначити, що після першого дня війни керівництво України не оприлюднювало число втрат з боку нашого війська, говорячи лише про ліквідованих окупантів.
При цьому станом на 00:00 25 лютого, менш ніж за добу після початку повномасштабного вторгнення російських військ, президент Зеленський заявляв, що загинуло 137 і отримали поранення 316 українців-військових.

Читайте також:
У бою за Маріуполь героїчно загинув командир взводу 140-го розвідбату морпіхів Антон Гевак

ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 17 – 12.03.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна