Позики і гранти FREE Ukraine: Світовий банк виділяє $723 млн

Рада виконавчих директорів Світового банку у ніч на вівторок, 8 березня, затвердила пакет додаткової бюджетної підтримки “Фінансування на відновлення в умовах складної економічної ситуації в Україні (FREE Ukraine)” у розмірі $489 млн, а з урахуванням іншої допомоги її загальна сума перевищить $700 млн.

Як сказано в повідомленні банку, пакет складається з додаткової позики на $350 млн та гарантій у розмірі $139 млн.

СБ пояснив, що також мобілізується грантове фінансування у розмірі $134 млн та паралельне фінансування у розмірі $100 млн, що дає в результаті загальну мобілізовану підтримку у розмірі $723 млн.

“Ця допомога у форматі швидкого фінансування дозволить уряду надавати критично важливі послуги українським громадянам – забезпечити заробітну плату працівникам лікарень, пенсії для людей похилого віку та соціальні програми для вразливих верств населення”, – наголошується в пресрелізі, який цитує “Інтерфакс-Україна“.

Читайте також:
Уряд оголосив про відтермінування РРО та інші кроки на підтримку ФОПів на час війни

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна