Охорона “Бабиного Яру” затримала другого коригувальника обстрілу телевежі

Охорона Меморіалу Голокосту “Бабин Яр” затримала другого коригувальника вогню обстрілу Київської телевежі, що розміщена поруч.

“Після першого ракетного обстрілу 1 березня — тоді загинуло 5 людей, охорона затримала коригувальника і передала його СБУ. А сьогодні, 4 березня, охоронці Меморіалу затримали біля інсталяції “Дзеркальне поле” ще одного коригувальника, з маяками для артилерії”, — повідомили в Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, пише “Суспільне”.

Як відзначили в Центрі, місця ураження знаходяться на відстані 20–30 метрів до місць, де нацистські окупанти розстрілювали євреїв, ромів та представників інших національностей.

“Оскільки розстріли у Бабиному Яру тривали з 1941 по 1943 роки, і там у різних місцях вбили від 70 до 100 тисяч людей, ми можемо розглядати всю площу урочища як територію Голокосту, яку не можна зачіпати”, – наголосив директор Центру просторових технологій Максим Рохманійко.

Також окупанти уразили територію меморіального комплексу “Бабин Яр” і навколишні споруди.
Унаслідок обстрілу телевежі загинули п’ятеро мирних киян, ще п’ять отримали поранення.

Унаслідок ракетного удару на короткий час центральні телеканали припинили трансляцію. Оператор ретрансляції був готовий до терористичних актів і заздалегідь забезпечив доставку сигналу до регіональних мереж через європейські супутникові станції, які поза доступом ракет російських агресорів.

Читайте також:
Внаслідок обстрілу телевежі в Києві загинули п’ятеро людей, – ДСНС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна