Україна погодилася на переговори на кордоні з Білоруссю, – ЗМІ

Росія заявила, що Україна погодилася на переговори на кордоні з Білоруссю.

Як пише “Українська правда”, її джерела це підтверджують

Близько 13:40 офіс президента повідомив, що Володимир Зеленський поговорив по телефону із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком перед його ймовірним вторгненням в Україну на стороні Росії.

За словами джерела, зустріч відбудеться на кордоні “Без жодних попередніх умов. Це важливо. Вони ініціювали. У нас буде дуже правильна делегація”.

Керівник російської делегації Мединський заявив, що Україна погодила проведення переговорів на Гомельщині. Наразі російська делегація їде на місце.

Перед тим “Українська правда” опублікувала інформацію Центру оборонних стратегій, згідно з якою “існує дуже велика ймовірність того, що самопроголошений уряд Республіки Білорусь у найближчі години ухвалить рішення про участь білоруської армії у війні, яку розпочала Російська Федерація проти України”.

У ЦОС зазначили, що якщо Лукашенко наважиться на такий крок, це означатиме задіяння всіх сил та засобів збройних сил Білорусі проти українських сил оборони.

Раніше урядова інформагенція Росії “РИА Новости” повідомила, що президент РФ Володимир Путін заявив: на цей раз на час ведення переговорів “військова спецоперація в Україні”, тобто бойові дії на винищення українців, зупинятися не будуть.

Читайте також:
Лукашенко підтвердив, що з Білорусі по Україні стріляють ракетами: “А навіщо ви розв’язали цю війну?”

Контекст

Представник Росії Мединський заявив, що “Росія готова вести переговори з Україною для досягнення миру в будь-який момент”, хоча раніше Москва заявляла, що переговори можуть відбутися лише в Білорусі, і російська делегація “почекає до 15:00”.

Пропозиція вести переговори не на нейтральній території, а на території Білорусі – васала Росії, фактично окупованій російськими військами, які з Білорусі вдарили по Україні, – мала форму приниження.

Тоді як Київ чинить опір і не пристає на пропозицію капітуляції.

Адже героїзм Збройних сил, єдність народу і твердість керівництва країни зламали плани Москви щодо бліцкригу.

На четвертий день вторгнення російські війська не контролюють жодного обласного центру України, хоча Путін і його генерали очікували, що Україна впаде через 1-4 дні.

Американська розвідка також передбачала падіння України через 48-96 годин після початку операції, адже Київ розташований за 90 км від кордону.

Але цього не сталося.

Російські війська зазнають великих втрат, потребують резервів, і їм може знадобитися підтримка білоруської армії.

Крім того, починають діяти справді “пекельні” санкції проти РФ.

Читайте також:
“Будьте ви прокляті, тварюки”, – голова ДПСУ Дейнеко в офіційному листі білоруському “колезі”

Будь-яке місто в країні, з якої не летять ракети: Банкова назвала умови переговорів з Росією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.